NAPAKE so življenjske!

by | Okt 16, 2020

Srce mi razbija sto na uro!
Letos praznuje moj zlati Knofk že 4. leto svojega obstoja!

Vsak, ki ima svoj mini biznis…svoje podjetje točno ve o čem govorim.
Posel je za vsakega, kot nek velik dosežek v življenju. Nekaj kar ti v življenju prinese voljo, zagon, upanje… nekaj v kar daješ ves svoj trud…vso svojo energijo. In to zame je definitivno Knofk. Že od prvega dneva!

Svoj prvi šivalni stroj sem si kupila 5 let nazaj. Niti se ne spomnim kako je do tega prišlo. Vem le, da sem začutila nekaj globoko v sebi, da moram poskusiti. Pa čeprav ga potem prodam.  Moram. Ni mi dalo miru.
Tisto leto je bilo zame kar garaško. Toliko se je enih stvari zgodilo. Ogromno je bilo stresa… selitev v najemniško stanovanje čisto sama… spremembe v moji takratni službi… Delala kot zmešana vsak dan v tednu, da sem si lahko privoščila najemnino, material za moj začetek, poplačala vse stroške… obiskovala sem še izredni študij, ki tudi finančno ni bil mali zalogaj…pa vsi tečaji, ki sem jih naredila za to, da sem pridobila kar nekaj znanja o šivanju.
Uf…ko pogledam nazaj..ja ni bilo lahko. Ampak tam kjer je volja, tam je pot. In ne obžalujem tudi enega dne ne. Res sem srečna, da sem se takrat tako odločila.

Šivanje je bilo takrat zame pobeg iz tega norega sveta.
Ko pomislim, da sem krojila na tleh stanovanja ob kaminu, se mi začne kar smejati. Povsod po tleh nitke, bucike ( ki sem jih dobila tudi nekajkrat v koleno, roko 😛 ) … risanje novih krojev in ugotavljanje trapastih napak…ponavljanje znova in znova.
Ampak to je bil moj SVET.

Moj pokojni oče je bil noro ponosen name in vedno me je vprašal: kaj pa danes ustvarjaš?
Tudi sam je znal šivati… oh pa moja sestra… ona je pa nora v tem. In to je bil zame še en večji zagon za vse skupaj.
Leta so tekla..vedno več se je dogajalo in Knofk je počasi rastel.
Včasih sem se žrla, ko sem videla kako drugim uspeva, sama pa še vedno na isti točki. Danes si rečem vsak dan znova : POČASI SE DALEČ PRIDE.

In vsak, ki v začetku že visoko leta…hitro pade dol. No, vsaj tolažim se s tem.
Marsikatera ustvarjalka mi je za zgled po svoji ustrajnosti in po tem, da res ne obupa. Niti v teh časih, ko smo se znašli sedaj.
Zdi se mi, da zna biti posel še bolj trden, če ga gradiš počasi in leta in leta. Upam, da se ne motim. 😊
Kar težko verjamem, da ima danes Knofk že toliko svečk. Vsi začetki so mi v res lepem spominu.

In če pogledam danes… Knofk ima svojega direktorja, vodjo nabave blaga in mene, ki sem v poslu deklica za vse. 😊 Kaj me čaka do naslednje leta ? Noben ne ve. Sem vesela, da ne vem…ker potem ne bi bilo to to.
Nisem si mislila, da bo kdaj Knofk doživel svojo spletno stran…svojo SPLETNO TRGOVINO! Svoj blog! Pa jo je… že tako kmalu.
Nisem si mislila, da bom sploh kdaj razmišljala o tem, da bi iskala prostor, kjer bi imel Knofk svojo šivalnico in svojo trgovinico…Pa razmišljava že nekaj mesecev o tem. Ampak ta korona je tako nepredvidljiva, da res ne vem več – se podati na to pot ali raje počakati. Nikoli si nisem mislila, da bo KNOFK moja naslednja služba. Oh, ob tem me kar malo strese. Še vseeno je to ena velika neznanka, ki iz dneva v dan se ne ve ali bo ali ne bo šlo skozi. Želja pa je res ogromna!
In še bi lahko naštevala. Res. Ker je toliko enih stvari na katere kot lastnik svojega posla si lahko ponosen! Pa ne glede na to s čim se ukvarjaš.
Če si štartal od začetka…čisto sam…z gorečo željo po še več… potem je to to…ponosen si lahko še pa še!

In vsak, ki razmišlja o nečem svojem…PODAJ SE V TO! Verjemi, da bo šlo…vedno se najde ena pot.
Čeprav je na začetku težko in padeš…
Poberi se nazaj na noge.
V življenju bo še TISOČ  napak skozi katere bomo šli. Pa vedno lahko najdeš prave besede in način, da to popraviš. Vedno lahko računaš na to, da morda pa ni velike škode.
Napake morajo biti…so ŽIVLJENJSKE in resnične.
Od nas na mestu pa je… ali jih bomo vzeli za nekaj dobrega ali pa se ne poberemo več iz tal.

Četudi sam ne verjameš v ta uspeh…je zadosti če v začetku drugi bolj verjamejo vate, kot pa ti sam  <3

... ko šivalni stroj zaigra, nastane čarovnija...

Pišite mi!

8 + 14 =

Splošni pogoji poslovanja